Select Page

SpaceShipTwo aprinde motoarele – Noua cursă spaţială se înteţeşte

SpaceShipTwo aprinde motoarele – Noua cursă spaţială se înteţeşte

 

Moment istoric: Virgin Galatic măreşte miza

Bigelow, Dragon, Falcon, Antares, Grasshopper şi acum din nou Virgin Galactic cu SpaceShipTwo. Una după alta firmele private de transport spaţial (sau explorare spaţială?) anunţă succes după succes. Se rezolvă şi absolvă milestone după milestone dintr-un project management complicat dar cu o miză din ce în ce mai mare.

Virgin Galactic-ul lui Richard Branson a anunţat azi, 29.04.2013 un moment istoric pe drumul către prima cursă turistică “Pământ – Locaţie suborbitală – Pământ”:

După ce a fost dusă de avionul mamă “WhiteKnightTwo” la 15.000 m, nava SpaceShipTwo a aprins pentru prima dată motorul de rachetă şi a tulit-o cu Mach 1,2 cât ai zice “Burt-Rutan-Jucăria-Ta-Chiar-Funcţionează”, adică vreo 16 secunde (+ 467 de secunde cât au mai durat aplauzele lui Branson care a asistat la acest moment istoric.de la sol, din “Spaceport America” în deşertul Mojave.

Am preluat filmul brut de la Virgin şi l-am garnisit cu un soundtrack cu tobe multe, aşa, ca să se audă noua cursă spaţială. Peste 500 de turişti care deja şi-au plătit biletul de $ 200.000,- bucata către Richard Branson sunt foarte happy fiindcă s-ar putea ca până la sfârştul anului să decoleze prima tură şi să se minuneze în imponderabilitate.

Cum funcţionează sistemul lui Virgin Galactic? Iată mai jos un grafic preluat de la space.com

virgin-galactic-spaceshiptwo infographic

 

 

 

About The Author

Sky

Video recente

Loading...