Select Page

The Known Universe – O călătorie prin universul cunoscut

The Known Universe – O călătorie prin universul cunoscut

ANMH ştim ce e. Agenţia Naţională de Meteo… bla, bla, bla… AMNH în schimb e o chestie mai drăguţă şi cu activitate foarte variată de cercetare şi ştiinţă popularizată. American Museum of Natural History a lansat în 2010 un clip interesant în care privitorul se îndepărtează de pământ şi face o călătorie 3D prin spaţiul interstelar. Nimic nou până aici, însă ce a făcut AMNH este că au folosit pentru acest clip doar date 100% corecte şi la scară exactă replicând în video exact dimensiunea cunoscută a universului până în 2010.

“The Known Universe” îl conduce pe călător din vârful munţilor Himalaya prin orbitele joase ale Terrei şi până la marginea universului, în imediata proximitate a Big Bang-ului. Fiecare stea, planetă, orbită, quasar, galaxie – toate sunt corect reprezentate şi au fost posibile datorită hărţii 4-dimensionale celei mai complete realizate vreodată.

Harta este construită şi menţinută la zi prin iniţiativa “Digital Universe Atlas” al AMNH.

Aşadar, ANMH mioritic, aviz amatorilor. Pe când măcar nişte hărţi exacte cu zonele inundabile în ţărişoara asta cât un fir de nisip în univers? (Dar mândră de dă pe-afară).

Surse:

American Museum of Natural History The Digital Universe Atlas

[btn link=”http://www.amnh.org/our-research/hayden-planetarium/digital-universe/download” color=”orange” size=”size-m” target=”_blank”]Download Digital Universe[/btn]

About The Author

Sky

Video recente

Loading...